inloggenbijyuverta.nl
Menu
dinsdag 8 juni 2021

Update vanuit Metro

Het programma Metro neemt collega’s, leerlingen, studenten, cursisten, wettelijke verzorgers en externe partners van Yuverta mee op reis naar een geharmoniseerde ICT-omgeving. Een belangrijk streven is om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en om iedereen zo goed mogelijk te informeren. In dit nieuwsbericht praten we je bij over Yunet, Yuverta accounts voor leerlingen, studenten, cursisten en ouders, toegang tot digitaal leermateriaal en applicaties, data migratie en mail migratie.

Yunet

Het is nu echt aftellen, vanaf maandag 14 juni is ons nieuwe intranet Yunet live! Goed om te weten is dat je nog niet meteen alle informatie op Yunet kunt vinden. Een club van nieuwsredacteuren en beheerders werkt er de komende tijd aan om Yunet te vullen. Vanaf 14 juni zie je al wel de startpagina en verschijnen op Yunet nieuwsberichten over de fusie. De huidige intranetten blijven tijdelijk ook nog bestaan. Vanaf het nieuwe schooljaar krijgen ook leerlingen, studenten, cursisten en ouders/verzorgers toegang tot Yunet. Om op Yunet te kunnen komen, moet je eerst je Yuverta account activeren. Vanaf maandag 14 juni kun je dit doen.

Yuverta accounts voor leerlingen, studenten, cursisten en wettelijke vertegenwoordigers

Leerlingen, studenten en cursisten krijgen eind van de zomervakantie ook een Yuverta account waarmee ze kunnen mailen en inloggen. Tevens krijgen wettelijke vertegenwoordigers een Yuverta account. Zij kunnen hiermee inloggen, maar niet mailen.

De planning voor het verstrekken van accounts gaat als volgt:

Toegang tot digitaal leermateriaal en applicaties

Achter de schermen wordt hard gewerkt om te zorgen dat iedereen na de zomervakantie met het nieuwe Yuverta-account toegang heeft tot het digitaal leermateriaal en alle andere applicaties waar je gebruik van maakt. Voorbeelden van applicaties zijn Magister, Eduarte, Trajectplanner, Fronter, AFAS, Exact, Raet en TOPdesk. In de zomer vindt er in veel applicaties een aanpassing plaats om deze applicaties te koppelen aan de nieuwe omgeving en zaken als gebruikersnaam en e-mailadres aan te passen. We hebben hiervoor contact met distributeurs, uitgeverijen en leveranciers van applicaties. De voorbereidingen voor deze migraties zijn in volle gang. Kort voor de zomer komen we er met meer details bij je op terug.

Data migratie: samen in Teams werken

Microsoft Teams is hét platform waar we binnen Yuverta documenten plaatsen en samenwerken. Op termijn gaat dit de (lokale) netwerkschijven van CItaverde, Helicon en Wellantcollege vervangen. Op basis van de organisatiestructuur van Yuverta worden nieuwe Team-sites gemaakt. Na de zomervakantie staan deze klaar en kunnen deze gebruikt en gevuld worden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor: van zelf kopiëren tot aan automatisch migreren met een tool. Projectleider Frans Noordman neemt binnenkort contact op met de leidinggevenden van de locaties en van de stafdiensten om te bespreken welke aanpak het beste past.

Mail migratie

Vanaf start schooljaar 2021-2022 communiceren we intern en extern vanuit onze Yuverta e-mailadressen. De huidige e-mailadressen worden inclusief inhoud automatisch omgezet en aan het nieuwe e-mailadres gekoppeld. Al je mailtjes, verzonden items, agenda-afspraken en taken vind je straks terug in je nieuwe mailbox. Over hoe en wanneer dit proces van omzetten en koppelen precies werkt, word je later persoonlijk geïnformeerd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over het programma Metro of een van de projecten uit deze update? Stuur gerust een e-mail naar metro@yuverta.nl

Deel deze pagina opDelen