inloggenbijyuverta.nl
Menu
maandag 19 april 2021

19/4 Fusie-update: Metro reizigerspanel, bekijk het brandbook en vacatures

Omdat voor sommige locaties de meivakantie volgende week start én omdat we weer genoeg nieuws te delen hebben, is er deze week alweer een fusie-update. In deze update kun je je opgeven voor het Metro reizigerspanel om mee te helpen de nieuwe ICT-voorzieningen van Yuverta te verbeteren. Ook lees je over de aanbesteding voor een nieuw Studenten Informatie Systeem (SIS), presenteren we vol trots het brandbook en zetten we een aantal vacatures in the spotlight, twee voor de centrale examencommissies en een vacature voor ambtelijk secretaris voor de OR van Yuverta.

Metro reizigerspanel

Het programma Metro neemt collega’s, leerlingen, studenten, cursisten, ouders/verzorgers en externe partners van Yuverta mee op reis naar een geharmoniseerde ICT-omgeving, denk aan je Yuverta e-mailadres, het nieuwe Yuverta portaal (intranet), één Studenten Informatie Systeem… en meer! Een belangrijk streven is om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en om iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Voor dit programma zijn we op zoek naar collega’s die het leuk vinden om deel te nemen aan het Metro Reizigerspanel. Als lid van het reizigerspanel help je mee de nieuwe ICT-voorzieningen van Yuverta te verbeteren. Dit doe je door deze als eerste uit te proberen, door mee te denken en door advies te geven. Heb je interesse? Geef je voor 12 mei op door een mail te sturen naar metro@yuverta.nl. Vermeld hierin je naam, functie en locatie. Je krijgt bericht terug. In verband met het maximum aantal leden is het mogelijk dat we je op een reservelijst plaatsen.

Aanbesteding Studenten Informatie Systeem (SIS) mbo in volle vaart

Voor Yuverta wordt een nieuw Studenten Informatie Systeem (SIS) aanbesteed. Nu maken we in het mbo nog gebruik van EduArte en Trajectplanner. Voor Yuverta willen we naar één systeem. Bij Helicon en Wellant hadden we al een aanbesteding in de planning staan. Van deze nood is daarom een deugd gemaakt en zijn de Yuverta SIS voorbereidingen al vroeg gestart. Inmiddels hebben ruim 40 collega’s uit alle drie de fusieorganisaties inhoudelijke bijdragen geleverd voor het programma van eisen en wensen. Op 1 maart is de aanbesteding officieel gepubliceerd. De inschrijvers hebben nu tot 10 mei om hun offertes te schrijven. Daarna pas weten we welke partijen echt gaan meedingen. De uiteindelijke beslissing worden in juni genomen, met als doel in augustus te kunnen starten. Kortom: we hebben nog een paar spannende maanden voor de boeg!

Onderwijs- en examenregeling (OER) en format locatie/teamplan

Een aantal belangrijke processen en documenten op het gebied van onderwijskwaliteit zijn vastgesteld door de Raad van Bestuur. In deze fusie-update delen we graag de OER 21-22 en het format locatie/teamplan met je.

OER 21-22

Het proces met betrekking tot de OER 21-22 (mbo) is vastgesteld. Het komende schooljaar wordt een overgangsjaar en dat betekent dat we op een aantal onderdelen komend jaar nog volgens de oude procedure kunnen werken en voor een aantal onderdelen al harmoniseren. In het Memo OER staat uitgewerkt waar we aan moeten voldoen komend jaar en welke acties dat vergt. De memo is op de intranetten te vinden.

Format locatie/teamplan

Het format Locatie/Teamplan Yuverta is gereed en vastgesteld. Dat betekent dat je vanaf nu gebruik kunt maken van dit format. Er zijn wel een aantal kanttekeningen hierbij. Kijk in de begeleidende Memo wat er precies voor jou geldt.

Er zijn twee varianten van het format: één voor mbo/llo en één voor vmbo. In essentie zijn het dezelfde documenten maar in taalgebruik afgestemd op het type onderwijs. De formats en de begeleidende memo staan op de intranetten.

Heb je vragen over de OER of het format locatie/teamplan? Neem dan gerust contact op met Jessica Smits. 

Brandbook is klaar!

Vol trots presenteren we het brandbook voor Yuverta. In dit brandbook lees je het verhaal achter de naam, het iconenpatroon en vind je handige downloads, zoals logo’s. Het brandbook is voor alle collega’s. Het is de eerste basis van waaruit we samen hetzelfde verhaal kunnen vertellen en vanuit eenzelfde merkstijl kunnen communiceren. Het is gebruiksvriendelijk en intuïtief in gebruik. Werp er tijdens je voorbereidingen op het nieuwe schooljaar dus regelmatig een blik op! Het brandbook wordt de komende periode nog verder aangevuld. Voor leveranciers heeft het brandbook een meer technische aanvulling, met aparte inlog.

Goed om te weten is dat er ook verschillende sjablonen in Yuverta stijl via de intranetten beschikbaar zijn.

Vanaf het nieuwe schooljaar communiceren we vanuit Yuverta. Tot die tijd gebruiken we nog onze huidige namen Wellant, Citaverde en Helicon en onze huidige huisstijl.

Bekendmaking naam Yuverta portaal en eerste presentatie

Aanstaande donderdag 22 april om 15.30 is de eerste presentatie van het Yuverta portaal mét bekendmaking van de naam van ons nieuwe portaal! Ook jij kunt meekijken. Aanmelden kan tot aanstaande woensdag 17.00 uur.

Vacatures Centrale Examencommissies (CEC)

In voorbereiding op het nieuwe schooljaar en de start van Yuverta per 1 augustus 2021, worden de Centrale Examencommissie (CEC) vmbo en Centrale Examencommissie (CEC) mbo in de drie huidige organisaties per 1 augustus opgeheven. Op dit moment worden er nieuwe leden voor de CEC’s vmbo en mbo van Yuverta geworven, zodat deze CEC’s in mei benoemd kunnen worden en Yuverta gerelateerde activiteiten al voor hun rekening kunnen nemen. De huidige CEC’s voeren hun taken uit voor de eigen organisatie tot de overgang naar de nieuwe situatie per 1 augustus. Bekijk de vacature voor Centrale Examencommissie vmbo en voor Centrale Examencommissie mbo en bijbehorende profielen op intranet. Je kunt reageren tot 28 april. Binnenkort volgt ook de werving van de Regionale Examencommissie (REC)-leden (mbo) en wordt informatie verstrekt over de procedure voordracht Vestigingsexamencommissie (VEC)-leden vmbo.

Vacature ambtelijk secretaris ondernemingsraad Yuverta

In de week van 24 mei worden de dertien leden van de ondernemingsraad van Yuverta gekozen. De ondernemingsraad start vanaf 1 augustus onder leiding van een externe voorzitter met haar werkzaamheden. De tijdelijke ondernemingsraad (TOR) organiseert de verkiezingen en zoekt voor de nieuwe ondernemingsraad van Yuverta een enthousiaste ambtelijk secretaris (0,6 fte).

De secretaris verricht in principe, afhankelijk van de vergaderlocatie, zijn of haar werkzaamheden vanuit de eigen vestiging.

Ben jij een alleskunner en een echte spin in het web voor onze ondernemingsraad? Ben jij een verbinder die deze sleutelrol wilt vervullen? Wil je bijdragen aan het optimaliseren van besluitvormingsprocessen en hou jij van organiseren, meedenken en regelen dan zijn wij op zoek naar jou! Lees de uitgebreide vacaturetekst op intranet en maak je interesse voor 14 mei kenbaar bij Jan Oosterwijk, lid van de TOR.

Wil je meer weten over de fusie? Kom naar een regiobijeenkomst!

Vorige week stonden de regiobijeenkomsten ook in de fusie-update, maar we brengen ze graag nog een keer bij je onder de aandacht. Tijdens de regiobijeenkomsten praten we collega’s die op de locaties werken graag bij over de ontwikkelingen rondom de fusie en nemen we je mee in het spoorboekje dat er ligt voor de komende maanden. Je kunt uiteraard ook jouw vragen stellen. Je komst wordt erg gewaardeerd!

Allereerste Yuverta kaart voor jou!

Heb jij ‘m thuis ook in je brievenbus ontvangen? De allereerste Yuverta kaart. Speciaal voor jou! Omdat we blij zijn dat we sámen onze gezamenlijke toekomst in gaan. Dat is een leuke boodschap om deze fusie-update mee af te sluiten en om iedereen volgende week of de week daarna een fijne vakantie te wensen. Meer dan verdiend in deze drukke tijden. Maak er fijne, ontspannen en hopelijk ook zonnige dagen van!

Deel deze pagina opDelen