inloggenbijyuverta.nl
Menu
maandag 29 maart 2021

29/3 Fusie-update: voortgang op veel gebieden

In deze fusie-update lees je over o.a. de voortgang van het organisatieplan, word je bijgepraat over de stappen rondom onderwijs en ICT, mag je een suggestie doen voor de naam van het digitale portaal van Yuverta en lees je leuke voorbeelden van samenwerkingen.

Voortgang organisatieplan

Vorige week is het eerste concept van het (re)organisatieplan met het bestuur en alle kwartiermakers besproken. In het reorganisatieplan staat hoe de organisatie er per 1 augustus 2021 uitziet en het geeft ook een doorkijkje naar de komende jaren. Wat wordt de structuur? Welke functies zijn er nodig? En hoe ziet de aansturing eruit? Het is ongelofelijk knap wat er door de kwartiermakers en ondersteunende werkgroep in twee maanden tijd neergezet is, uiteraard ook door het voorwerk wat vanuit de vakgroepen en clusters is gedaan. Er moeten nog wel wat dwarsverbanden gelegd worden tussen de verschillende aandachtsgebieden, maar er ligt een mooie basis. Deze week ontvangt het bestuur een nieuwe versie van het organisatieplan, dat daarna ook ter advisering naar de tijdelijke ondernemingsraad (TOR) gaat.

Op dit moment wordt er vooral gekeken naar de managementstructuur en naar het samenvlechten van de stafafdelingen. Voor de stafafdelingen zijn er online bijeenkomsten om iedereen bij te praten op 7 april (Wellant), op 12 april (Helicon) en vandaag bij Citaverde. Voor onderwijzende collega’s zijn er aan het begin van het nieuwe schooljaar weinig wijzigingen. Dat betekent niet dat je geen vragen hebt. Daarom volgen er ook informatiemomenten per regio.

Nu het organisatieplan zo goed als klaar is, kan er ook gekeken worden naar de volgende stap: de plaatsingsprocedure. Hiervoor moet de TOR eerst haar advies geven en worden er gesprekken met de vakbonden gevoerd. We kunnen nu dus helaas nog weinig concreets over de plaatsingsprocedure zeggen. Al begrijpen we goed dat jullie daar graag meer over willen weten. Heb je vragen of opmerkingen? Blijf ze delen met je leidinggevende. Hij of zij kan je mogelijk helpen of wat meer duidelijkheid geven.

Onderwijs: stap voor stap meer samen

Cluster onderwijs (en examinering) werkt op dit moment aan het harmoniseren van de drie verschillende organisaties. Niet alleen binnen cluster, maar samen met meer dan 100 collega’s, waaronder docenten, opleidingsmanagers, schoolleiders, teamleiders, directeuren, adjunct-directeuren en collega’s van de ondersteunende diensten. Er wordt gekeken wat quick wins zijn en wat moeten we harmoniseren, omdat we per 1 augustus één instelling zijn. Waar willen we naar toe over 5 jaar en hoe koppelen we onderliggende systemen (inclusief contracten en aanbestedingen) slim. Uiteraard in lijn met de Yuverta visie en de vastgestelde visie op onderwijs.

Cluster onderwijs maakt in de voorbereidingen onderscheid in:

  1. Wat we moeten doen om op 1 augustus te starten als Yuverta, wetende dat we voldoen aan de richtlijnen en kaders die aan een onderwijsorganisatie worden gesteld. En;
  2. Waar we vanaf 1 augustus samen verder aan werken voor de harmonisatie van ons onderwijs. Zo werken we aan groeidocumenten voor een aantal onderwerpen die moeten leiden tot een next level met als stip 2025.


Waar staan we nu?

Waar werken we nu aan verder?
We werken door naar harmonisatie en doorontwikkeling op veel thema’s. Op dit moment zijn er nieuwe themagroepen geformeerd en gestart met de zogenaamde derde fase.
De themagroepen werken verder met de adviezen en nieuwe inzichten uit fase 2.

Wat gaan we samen oppakken in 2021/2022
We werken door naar harmonisatie m.b.t. vele thema’s en de uitwerking van verdere ambities met als stip 2025. Denk aan onderwerpen als digitalisering, nieuwe leerwegen, burgerschap, samenwerking in de regio, nieuwe keuzevakken, doorlopende leertrajecten etc.

Binnenkort de Roadmap, gemakkelijk zien wat is vastgesteld
Om op een overzichtelijke manier helder te maken wat er is vastgesteld voor cluster Onderwijs is er een webtool in ontwikkeling, “De Roadmap”. Tot we een Yuverta portaal hebben vind je hier de vastgestelde onderwijsstukken en met een zoekfunctie kun je makkelijk opzoeken wat je wilt weten. Binnenkort meer over deze Roadmap.

Gezocht! Nieuwe naam voor MijnHelicon

Waar begint straks jouw Yuverta-dag mee? Binnenkort starten we met de bouw van het nieuwe intranet voor Yuverta. Op dit portaal vinden collega’s, leerlingen, studenten, cursisten en ouders nieuws, schoolinformatie en applicaties. Zo’n nieuwe digitale omgeving verdient een pakkende naam!

We zijn op zoek naar een naam die:

Stuur je idee in voor 7 april
Yuut, Kijk, Wijs, My Verta, Yland. Het kan van alles zijn. Wees creatief en stuur je idee voor 7 april aanstaande in. Drop je naam voor het nieuwe portaal via dit formulier. Laat die mooie ideeën maar komen! Onder alle inzendingen verloten we een leuk lentepakket.

Gezocht: leden voor OR Yuverta

Wil je graag meedenken, invloed uitoefenen, belangen behartigen en jouw collega’s vertegenwoordigen? Dan is lid worden van de ondernemingsraad van Yuverta iets voor jou! Wil je meer weten over hoe je je verkiesbaar kunt stellen en/of heb je interesse om naar de online informatiebijeenkomst te komen? Lees dan het bericht Oproep OR leden Yuverta nog eens.

Metro update: nieuwe e-mailadressen

Vanuit het programma Metro helpen we iedereen zo goed mogelijk op weg bij het in gebruik nemen van de ICT-voorzieningen van Yuverta. In deze update nemen we je alvast mee in de veranderingen die eraan komen op het gebied van e-mailadressen.

Vanaf het nieuwe schooljaar 2021-2022 gaan we vanuit Yuverta werken met een nieuw e-mailadres dat eindigt op @yuverta.nl. De huidige e-mailadressen worden inclusief inhoud automatisch omgezet en aan het nieuwe e-mailadres gekoppeld. Al je mailtjes, verzonden items, agenda-afspraken en taken vind je straks terug in je nieuwe mailbox. Over hoe en wanneer dit proces van omzetten en koppelen precies werkt, word je later persoonlijk geïnformeerd.

De huidige Wellant-, Helicon- en Citaverde accounts blijven ook nog een tijdje in gebruik, met name om in te loggen op de werkplek (pc of laptop). Er komt dus een periode waarin iedereen twee accounts heeft. Je doet steeds meer met je Yuverta account, en steeds minder met je huidige account. Pas als alles is omgezet naar de Yuverta accounts worden de oude accounts opgeheven.

Planning in concrete stappen
Begin juni:

Begin juli:

Zomervakantie 2021:

Start schooljaar 2021-2022:

(Data zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

Kan ik nu al iets doen in kader van Metro-activiteiten?

Zeker! Je kunt jezelf alvast voorbereiden door volledig met OneDrive te werken voor het opslaan van je persoonlijke bestanden.

Zet alle bestanden van je persoonlijke netwerkschijf (de H: schijf) of het bureaublad in OneDrive. Lees hier hoe je dit handig doet. Vanuit je huidige OneDrive worden bestanden in de zomer automatisch naar je OneDrive van Yuverta overgezet. De H: schijf is niet meer beschikbaar met de Yuverta account.

We komen geregeld met een nieuwe update over het programma Metro. Heb je nu al vragen? E-mail naar metro@yuverta.nl

#sharingiscaring

Het is leuk om te merken dat collega’s van Wellant, Citaverde en Helicon elkaar steeds beter weten te vinden en mooie initiatieven delen. Zo heeft Wellant een samenwerking met het Rijksmuseum en betrekt Citaverde en Helicon daar graag bij. Vanaf september stelt het Rijksmuseum zeven stageplekken beschikbaar voor hoveniers. Hoe tof is dat!

Een ander voorbeeld is het onderhoud van de buitenruimtes van onze scholen. Sommige werkzaamheden nemen onze leerlingen en studenten op zich, zodat ze kunnen oefenen en werken in de praktijk. Andere werkzaamheden besteden we uit. Onlangs heeft Wellant deze onderhoudswerkzaamheden aan een sociale werkplaats gegund. Mooi dat Helicon en Citaverde hier ook gebruik van kunnen maken én mooi dat we een steentje bijdragen aan arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dankzij onze ICT-collega’s weten we nu ook wanneer we elkaar kunnen bereiken. ICT heeft een koppeling tot stand gebracht tussen de Office 365 omgevingen. Daardoor kun je via de Planningsassistent in je Outlook-agenda de beschikbaarheid zien van alle Wellant, Citaverde en Helicon collega’s. Ideaal!

Deel deze pagina opDelen